BTC Direct review – onze ervaring met deze crypto broker

BTCdirect.eu is in 2013 door de founders Mike en Davy opgericht in Nijmegen. Het doel was om Bitcoin kopen makkelijk te maken voor consumenten door een eenvoudig portaal en hedendaagse betaalmethodes aan te bieden. De broker bood een lange tijd alleen Bitcoin aan, maar heeft het assortiment inmiddels uitgebreid naar vijf verschillende munten. In vergelijking met andere brokers, zoals Bitvavo en Bitcoin Meester, is dit aanbod aan de lage kant. In deze BTC Direct review vertellen wij jou alles wat je moet weten over deze broker en delen wij onze ervaringen.

Wat kom je te weten in deze BTC Direct review?

 • Uitleg hoe je hier cryptocurrency koopt en verkoopt
 • De limieten en verificaties die er gehanteerd worden
 • De kosten
 • Of BTC Direct betrouwbaar is
 • Onze eigen ervaring
Gratis
BTCDirect Logo Widget
Gratis account registreren bij BTC Direct
Registreer een gratis account en start met het handelen in crypto
Registreer een gratis account en start met het handelen in crypto Show Less

BTC Direct is één van de oudste brokers

Net als Litebit bestaat deze broker sinds 2013 en richten zij zich op heel Europa. Volgens de website zijn er minstens 400 duizend gebruikers geregistreerd. Hoe het platform daadwerkelijk presteert is niet bekend, aangezien het handelsvolume niet wordt gedeeld. De website is beschikbaar in veel verschillende talen, waaronder Nederlands, Frans, Spaans, Duits en Engels. Hierdoor scoort de website goed in verschillende landen, maar hoeveel transacties er daadwerkelijk gedaan worden is niet bekend.

In 2018 is de website compleet vernieuwd met een nieuw logo. De website is bijgewerkt met handige tools voor investeerders en het team houdt je up to date met de laatste nieuws. Ook zijn er instructievideo’s te vinden die je op weg helpen in de wereld van cryptocurrency.

BTCDirect.eu website

Nadeel van BTC Direct is dat ze erg hoge kosten rekenen in vergelijking met de concurrenten. Zo rekent de broker voor Bitcoin 2% en voor alle overige coins 3% handelskosten. Wij adviseren om je crypto te kopen bij een goedkopere broker zoals Bitvavo. Hier betaal je maximaal 0.25% handelskosten en krijg je korting als je hogere volumes handelt.

Gratis € 1000
Bitvavo Logo
€ 1000 gratis handelen
Handel de eerste € 1000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert...Show More
Handel de eerste € 1000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert. Deze actie is geldig tot 7 dagen nadat je je account geregistreerd hebt. Show Less

Handleiding crypto kopen

Crypto kopen widgetBij BTCDirect koop je eenvoudig 5 verschillende munten, namelijk: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash. In deze BTC Direct review laten wij je zien hoe je stap voor stap cryptocurrency koopt. Houd er rekening mee dat je zelf een wallet moet aanmaken bij een derde partij. Bekijk hier uit welke type wallets je kan kiezen. Kijk hoe je crypto koopt met iDEAL of Bancontact:

 1. Registreer een account bij BTC Direct
 2. Geef aan welke munt je wil kopen en hoeveel je wil investeren. In dit voorbeeld gaan we Bitcoin kopen
 3. Klik vervolgens op Bitcoin kopen
 4. Kies de betaalmethode
 5. Geef aan bij welke bank je zit
 6. Bij Bitcoinadres geef je je Bitcoin walletadres op. Het eenvoudigst is om een account te registreren bij Bitvavo. Bij Bitvavo krijg je automatisch een gratis wallet voor alle coins die aangeboden worden bij BTC Direct
 7. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op Bitcoins kopen

Na betaling worden de Bitcoins overgemaakt naar het opgegeven walletadres. Wanneer het je eerste transactie is dan moet er een handmatige controle plaatsvinden. Als de order buiten kantoortijden of op feestdagen zijn geplaatst dan wordt dit pas de volgende werkdag gecontroleerd. Bedragen boven de € 2500 kunnen nog langer duren, ook als je meerdere transacties hebt geplaatst. Na goedkeuring duurt het ongeveer 15 tot 30 minuten totdat de BTC in je wallet staan.

Gratis
BTCDirect Logo Widget
Gratis account registreren bij BTC Direct
Registreer een gratis account en start met het handelen in crypto
Registreer een gratis account en start met het handelen in crypto Show Less

Handleiding cryptocurrency verkopen en uitbetalen bij BTC Direct

Wanneer het tijd is om je winsten om te zetten in euro’s dan kun je besluiten om je crypto uit te laten betalen. Het is niet mogelijk om cryptocurrency op te slaan bij deze broker, dus je hebt je coins op een externe wallet staan. Het is afhankelijk van de wallet hoe je precies crypto verstuurt, maar het komt in grote lijnen overeen.

 1. Zorg dat je ingelogd bent bij BTC Direct (geen account? Registreer een account bij BTC Direct)
 2. Klik op het tabje Verkopen en selecteer de gewenste munt
 3. Geef vervolgens aan hoeveel je wil verkopen
 4. Klik op Bitcoins verkopen
 5. Rekeninghouder is al ingevuld met je naam. Geef vervolgens je IBAN op
 6. Accepteer de voorwaarden en klik op Bitcoins verkopen
 7. Verstuur het aantal opgegeven Bitcoin naar het ontvangstadres van BTC Direct. Zorg dat je geen fouten maakt bij het invullen van het adres of de hoeveelheid
 8. Je ontvangt een bevestiging wanneer alles goed is gegaan

BTC Direct voert meerdere keren per werkdag betalingen door. Het duurt ongeveer 1 werkdag voordat het bedrag op je rekening staat. Het kan voorkomen dat een betaling gecontroleerd moet worden, waardoor het iets langer duurt. Je ontvangt een notificatie wanneer een betaling succesvol is doorgevoerd.

BTC Direct kosten en fees

De kosten van een broker zijn erg belangrijk, daarom wijden wij in deze BTC Direct review er een heel hoofdstuk aan. Het registreren van een account is gratis, maar voor vrijwel alle andere zaken rekent BTC Direct kosten. Houd rekening met de volgende kosten:

 • Transactiekosten iDEAL (€ 0,99) en Bancontact (2.25%)
 • Handelskosten per transactie, zie onderstaande tabel
Kopen Verkopen
Bitcoin 2% 1%
Litecoin 3% 2%
Ether 3% 2%
Bitcoin cash 3% 2%
Ripple 3% 2%

Cryptocurrency kopen en verkopen bij BTC Direct is extreem duur als je dit vergelijkt met andere brokers of exchanges. Bij Bitvavo betaal je € 0 transactiekosten en maximaal 0.25% handelskosten. Dit betekent dat wanneer je Ripple koopt je 12 keer goedkoper uit bent. Als je een goedkopere broker zoals Bitvavo mag je de eerste € 1000 gratis verhandelen. Mochten de kosten veranderen dan zullen wij deze BTC Direct review bijwerken.

BTC Direct verificaties en limieten

Er geldt na registratie een kooplimiet van € 2.500 per dag. Mocht je meer willen handelen dan kun je je level upgraden van Hero naar Satoshi. Voor deze upgrade moet je een bewijs van je woonadres en een selfie met identiteitskaart opsturen. Na goedkeuring mag je dagelijks tot € 10.000 verhandelen. Het is ook mogelijk om bedragen hoger dan € 10.000 te verhandelen. Hiervoor moet een speciaal EDD formulier ingevuld worden. Na goedkeuring mag je tot € 50.000 per dag verhandelen. Wij adviseren je om bij zulke bedragen een goedkopere broker/exchange te gebruiken, zoals Bitvavo of Binance.

Koop Verkoop
Hero € 2.500 € 10.000
Satoshi € 10.000 € 10.000
Trader € 50.000 € 50.000

Als je een eenmalige investering van maximaal € 25.000 wil doen dan is dat ook mogelijk. Neem hiervoor Registreer een account bij BTC Direct.

Is BTC Direct betrouwbaar en veilig?

BTCDirect.eu is al een lange tijd actief in heel Europa en heeft een goede reputatie opgebouwd. Buiten het feit dat ze duizenden Bitcoins hebben geleverd, is de organisatie ook zeer transparant. Het bedrijf is erg actief op social media, waar je kennismaakt met het gehele team. Ook is een groot deel van het team zichtbaar op de website. De oprichter van BTC Direct is daarnaast ook vaak te zien in Crypto Update van De Telegraaf.

Gedeelte van het BTC Direct team

Het bedrijf is gevestigd in Nijmegen en het kantoor is toegankelijk voor bezoekers. Mocht je twijfels hebben dan ben je welkom voor een kopje koffie. Het bedrijf is onderdeel van BTC Direct Europe B.V. en is dagelijks bereikbaar via de telefoon, social media, de chat en het contactformulier. Het is dus zeker dat BTC Direct betrouwbaar is.

Gratis
BTCDirect Logo Widget
Gratis account registreren bij BTC Direct
Registreer een gratis account en start met het handelen in crypto
Registreer een gratis account en start met het handelen in crypto Show Less

Ervaring bij BTC Direct

Uiteraard hebben wij ook gebruikgemaakt van het platform. Voordelen van dat BTC Direct geen eigen wallets aanbiedt, is dat je waarschijnlijk een wallet gebruikt in eigen beheer. Hierdoor ben je 100% eigenaar van je cryptocurrency. Als je een online wallet gebruikt, dan is de aanbieder officieel eigenaar van jouw crypto. Aan de andere kant is het niet aanbieden van een wallet een gemis voor beginnende gebruikers.

Het platform zelf werkt prima, maar we moeten in deze BTC Direct review eerlijk blijven. Als we een keuze moeten maken dan kiezen we liever voor een goedkopere optie zoals Bitvavo. De kosten zijn daar simpelweg lager, en dat scheelt ook op kleinere aankopen. Stel je koopt bij BTC Direct € 100 aan Litecoin, dan betaal je exact € 3 aan handelskosten en € 0,99 aan iDEAL kosten. Als je dezelfde transactie bij Bitvavo doet dan betaal je slechts € 0,25 voor de gehele transactie. De Litecoin is uiteraard bij beide partijen exact hetzelfde.

Veelgestelde vragen BTC Direct

Wat zijn de kosten van BTCDirect?

BTC Direct werkt met vaste fees. Je betaalt 2% voor het aankopen van Bitcoin en 1% voor het verkopen van Bitcoin. Voor alle overige munten betaal je 3% voor iedere aankoop en 2% voor iedere verkoop. Let op deze kosten zijn al verwerkt in de prijzen die je ziet op de website. Daarbovenop betaal je voor bijvoorbeeld iDEAL € 0,99 transactiekosten.

Waar is dit bedrijf gevestigd?

BTC Direct is gevestigd in Nijmegen en kan eventueel op afspraak bezocht worden op het volgende adres: Wijchenseweg 102, 6538 SX in Nijmegen.

Biedt BTCDirect ook een wallet aan?

Nee, je moet zelf voor een wallet zorgen. Er zijn genoeg brokers op de markt die ook een unieke wallet voor je aanleveren.

Wat is de minimale investering?

Het is verplicht om minimaal € 30 te investeren bij BTC Direct.

Hoe kom ik in contact met de klantenservice?

Je kan BTC Direct bereiken via het telefoonnummer: 024 7000 700 of een mail sturen via het contactformulier. Ook zijn ze actief via de live chat en op social media.