Binance

binance review

Als cryptohandelaar zoek je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke omgeving om te handelen in op de markt. Binance is een van de snelst groeiende cryptocurrency exchanges van het moment en zeer populair.

Wat heeft Binance jou te bieden en is dit handelsplatform betrouwbaar? Ons oordeel volgt in dit artikel.

Inhoudsopgave

 • Wat is Binance?
 • Binance account aanmaken
 • Voordelen en nadelen
 • Ervaringen en reviews

Wat is Binance?

Binance is een bekende cryptocurrency exchange die bekend staat om zijn lage transactiekosten. De transactiekosten bedragen nooit meer dan 0,1%, waar concurrenten vaak fee’s in rekening brengen van 0,15 tot 0,25%. Elke seconde kunnen 1,4 miljoen transacties verwerkt worden, daarmee is Binance wereldleider op het gebied van potentieel transactievolume.

Binance staat momenteel in de top 3 van snelst groeiende cryptocurrency exchanges. Naast de lage transactiekosten en snelle transactieverwerking dankt Binance zijn waanzinnige groei onder andere aan haar referral programma. Gebruikers die andere mensen naar het Binance platform doorverwijzen ontvangen 20% van de tradingfee’s die deze gebruikers betalen. Een andere reden waarmee we de enorme groei te verklaren is uit het feit dat Binance een van de eerste crypto exchanges die het mogelijk maakte om te handelen in IOTA.

Voorbeelden van andere bekende digitale valuta’s die zijn te verhandelen op Binance zijn: BTC, ETH, NEO, TRX, ADA, XVG, XRP, EOS en LSK.

*Binance heeft een eigen cryptocurrency gelanceerd, de Binance Coin. Deze coin kan gezien worden als binnenlandse valuta binnen Binance.com. In ons artikel over Binance Coin lees je alles wat je verder wilt weten over deze token.

Binance account aanmaken

Het aanmaken van een Binance account is gelukkig erg eenvoudig. Rechtsboven, op de officiële website, vindt je de mogelijkheid om te registreren. Binance vraagt om jouw e-mailadres en een gewenst wachtwoord. Omdat het over echt geld gaat, adviseren we je een sterk wachtwoord te kiezen. Maak je account compleet door de keuze van een gebruikersnaam.

Voltooi vervolgens het registratieproces door akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en aan te geven dat je geen robot bent. Ten slotte bevestig je jouw registratie door middel van het beantwoorden van een e-mail van Binance. Het aanmaken van je Binance account is nu voltooid. Vanaf dit moment is het mogelijk om in te loggen door middel van je gekozen e-mailadres en wachtwoord.

Eenmaal ingelogd zit je in je eigen account op Binance. Om veilig te kunnen handelen op Binance moet je de Two-factor Authentification gebruiken. Deze vind je direct op het scherm zodra je ingelogd bent. Dit kan door Google Auth of SMS Auth te kiezen. Zo wordt er bij transacties geverifieerd dat jij daadwerkelijk degene bent die de transactie heeft aangevraagd.

Is Binance betrouwbaar?

Uiteraard is een groot online handelsplatform een prooi voor hackers, zo ook Binance. De website heeft na diverse cyberaanvallen echter aangetoond dat het de beveiliging op orde heeft. Binance pleit er voor dat de bescherming van gebruikers en hun crypto’s de hoogste prioriteit heeft.

Binance.com gaat echter verder dan dat. Binance heeft een bounty programma waarbij ze in totaal 10 miljoen dollar uitgeven aan tips die de veiligheid van de website en zijn gebruikers nog meer kunnen verbeteren. Binance geeft hiermee een duidelijk signaal af aan andere hackers. Een instelling waar de concurrentie nog veel van kan leren.

Binance android app

Er was veel vraag naar, en nu is het eindelijk zover. De officiële Binance app is nu te downloaden in de Google Playstore. Opvallend genoeg vinden veel gebruikers de app fijner werken dan de website zelf. Wij hebben hier geen mening over, zowel de app als de website werken erg fijn. Let op, er zijn veel namaak apps die je gegevens proberen te stelen. Zorg er altijd voor dat je de officiële app gebruikt.

Voordelen en nadelen

We zetten de voordelen en nadelen van het Binance platform op een rij, zodat jij kan bepalen of Binance jouw vaste exchange zal worden.

Voordelen:

 • Lage transactiekosten 
 • Extra korting op fee’s middels Binance Coin (BNB)
 • Snelle verwerking van transacties
 • Betrouwbaar
 • Referral / Affiliate programma
 • Groot aanbod van altcoins
 • De community stemt mee in welke cryptocurrency moeten worden aangeboden
 • Een officiële android app is beschikbaar

Nadelen:

 • Hoge withdrawal fee’s
 • Geen telefonische support
 • Voor beginners iets minder overzichtelijk dan Poloniex

Ervaringen en reviews

Hopelijk hebben we je een goed beeld kunnen geven van wat Binance is en wat je er van kan en mag verwachten. Op cryptocompare.com vind je een groot aantal reviews en ervaringen van individuele gebruikers. We hebben er een paar voor je uitgelicht:

binance review