Chainlink (LINK)

chainlink

Chainlink is, we zeggen het alvast, een pareltje. Of nouja, in potentie dan.
De currency waarin wij voor langere termijn investeren hebben bijna allemaal een unieke propositie. Een bijzondere functie die andere crypto’s niet hebben.

In onze ogen is Chainlink een voorbeeld van een unieke coin.

Koop direct Chainlink met iDeal

Bitvavo biedt sinds kort Chainlink aan, registreer nu en handel de eerste € 1000 gratis

Inhoudsopgave

Wat is Chainlink?

Chainlink vormt een tussenschakel met blockchain platformen en smart contracts. Chainlink zorgt ervoor dat data die niet op de blockchain te vinden is, opgehaald kan worden om smart contracts af te sluiten.

Smart contracts zijn contracten die online in werking worden gesteld met behulp van blockchain technologie. Hierdoor zijn contracten niet op een later moment te manipuleren, omdat nadat deze actief is geworden niet is aan te passen. Het vertalen van data buiten de blockchain gebeurd binnen zogeheten ‘oracles’. Chainlink wil zoveel mogelijk data van zoveel mogelijk bedrijven aan zich koppelen. Hierdoor hoef je binnen een smart contract  niet constant met nieuwe oracles te verbinden omdat Chainlink altijd de data kan koppelen aan de blockchain en de smart contracts. De currency die gebruikt wordt heet LINK en is een ERC20 token.

Wel of niet investeren?

De potentie van dit project is enorm, maar er zijn ook een aantal valkuilen. De reden waarom dit een goede investering kan zijn is dat Chainlink werkt met verschillende blockchains. Het maakt niet uit of over 5 jaar Bitcoin, Ethereum of Lisk het meest succesvol wordt; Chainlink werkt op alle platformen! Als je echt gelooft in dit project is het risico dan ook relatief klein. Zolang het maar gebruikt gaat worden, en hiervoor zijn samenwerkingen met grote bedrijven nodig.

Op dit moment is er een samenwerking geweest met SWIFT. SWIFT is een belangrijke speler binnen internationale banktransacties. Deze samenwerking is dan ook erg belangrijk. De zorgen van veel community leden ligt bij het feit dat er na deze samenwerking niet veel is gebeurd. Of misschien is er wel veel gebeurd, maar er wordt vrij weinig naar buiten gebracht. Sergey Nazarov, de oprichter, laat weinig van zich horen. Dit zal anders moeten want (helaas) is marketing nog steeds een belangrijk onderdeel in de cryptomarkt.

LINK koers

 

In de bovenstaande afbeelding is alle data te zien omtrent de Chainlink koers en prijs. De data wordt elke minuut vernieuwd.

Chainlink kopen

Geloof jij ook in de toekomst van Chainlink? Je kan Chainlink kopen bij Bitvavo

Koop direct Chainlink met iDeal

Bronnen
Officiële website: smartcontracts.com/link
Wallet: In ontwikkeling, tot die tijd kan je jouw Binance adres gebruiken
Koers / Prijs: CoinMarketCap