Bitcoin kopen met iDeal, Creditcard of Paypal

Als het goed is weet je nu wat Bitcoin is, hoe het werkt, en waar het voor gebruikt kan worden. Iedereen die de potentie ziet kan Bitcoin kopen. Alleen  is het wel belangrijk dat je de juiste stappen volgt. Zomaar op een willekeurig moment instappen zonder dat je weet wat je moet doen is niet verstandig. Dus laten we aan de slag gaan!

Koop je BTC hier:
bit4coin

Ga direct naar:

BTC kopen met iDeal
BTC kopen met Creditcard
BTC kopen met Paypal

bitcoin kopen

In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je je eigen bitcoin kan kopen. Wat goed is om te weten is dat je verschillende betaalmogelijkheden hebt om Bitcoins te kopen. Tot voor kort was het zeer moeilijk om deze aan te schaffen met Paypal of een Creditcard . Dat komt omdat deze betaalproviders de mogelijkheden hebben om je geld terug te krijgen wanneer je bestelde goederen niet geleverd krijgt. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en handelsplatformen waar je wel met een kaart kan betalen.

iDeal

bitcoin kopen met ideal

De snelste en veiligste manier is via een iDeal betaling. Er zijn verschillende Nederlandse aanbieders. De meest bekende is Bitcoinmeester. Hierbij betaal je altijd de meest gunstige koers en staan je Bitcoins direct op je account. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je niet meteen 1 hele Bitcoin te kopen, je kan ook slechts een klein deel van een Bitcoin kopen. Op Bitcoinmeester kan je ook tientallen andere cryptovaluta aanschaffen.

Koop direct Bitcoin met iDeal

Via een ATM

Dat digitale valuta aan een opmars bezig zijn blijkt uit heel veel verschillende dingen. Bitcoin kopen kan tegenwoordig via speciale ‘pinautomaten’. Deze kan je vinden in de volgende steden; Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Laatst kwamen deze ‘Bitcoin ATM’s’ in het nieuws toen een automaat gestolen werd bij een belwinkel in Rotterdam.

Creditcard

bitcoin kopen met creditcard

Wil je Bitcoin kopen maar heb je redenen om dit niet via jouw bankrekening te doen? Dan is het goed om te weten dat je nu ook Bitcoin kan kopen met creditcard. Eerst was dit niet mogelijk. Dat komt omdat creditcard maatschappijen zoals Visa en Mastercard (maar ook American Express) de mogelijkheid bieden om betalingen terug te krijgen wanneer je melding maakt dat een product niet is geleverd. En hoeveel er nog steeds weinig websites zijn waar je met je creditcard Bitcoins kan kopen is Bit4coin een van de eerste.

Is dat veilig en betrouwbaar?

Ja. Bit4coin is een betrouwbaar bedrijf. Veel Nederlandse klanten kopen cryptocurrency via deze website.

Koop direct Bitcoin met creditcard

Paypal

bitcoin kopen met paypal

Iedereen heeft zijn reden om Bitcoin te kopen met Paypal. Eerst was Paypal een goed middel omdat niet iedereen een creditcard heeft en niet alle websites Ideal aanbieden. Het is nog niet heel lang mogelijk om met Paypal BTC te kopen. Dat komt omdat het met Paypal mogelijk is om je aankopen terug te krijgen wanneer je een melding doet dat je jouw bestelde producten niet hebt ontvangen.

We willen je wel waarschuwen. Als je Bitcoin wil kopen met Paypal betaal je over het algemeen een zeer hoge commissie, van 9% tot wel 12%.

Je start jouw investering dus eigenlijk al met +- 10% achterstand. Niet een ideaal begin. Wij raden dan ook aan om op een andere manier Bitcoin te kopen. Als je dit niet erg vindt dan is er niks wat je in de weg staat om voor deze betaalwijze te kiezen. Zodra je de munten hebt aangekocht kan je twee dingen doen;

• Jouw investering laten staan en gokken dat deze meer waard wordt
  • Jouw investering verplaatsen naar een Bitcoin exchange om te handelen tussen verschillende munten

Funds

Wil je ook meeprofiteren van de gekte rondom deze digitale munt? Alleen je hebt geen kennis, of geduld om hier aan mee te doen. Dan is er een heel aantrekkelijke optie; een fund. Bij een fund koop je jezelf in voor een x bedrag. Je betaalt een bepaald percentage commissie maar hebt er geen omkijken naar. Er zijn 2 soorten funds; een beleggingsfund en een miningfund.

• Beleggingsfund
    Een beleggingsfund handelt de hele dag door in crypto’s om hiermee winst te behalen. De personen achter een fund hebben veel verstand van beleggen en kunnen zeer veel rendement halen.
  • Miningfund
    Een miningfund is een fund waarbij winst wordt gemaakt door het ‘
    minen’ van Bitcoin. Hiervoor is het belangrijk dat de computers in een land staan gestationeerd waarbij de energieprijs erg laag is, om zo de winstgevendheid te vergroten.

NOTE: Heel belangrijk; koop nooit Bitcoins via marktplaats. De kans is zeer groot dat je met een oplichter te maken hebt. Als iemand echt van zijn munten af wil zijn daar veel makkelijkere manieren voor dan op een website die tweedehandse spullen verkoopt. Wees gewaarschuwd!

Wanneer instappen?

Stap nooit klakkeloos in! De bitcoin koers kan de ene dag 15% inzakken, en de andere dag 10% stijgen. Lees jezelf in zodat je voor het optimale rendement gaat. Probeer te begrijpen wat er aan de hand is en wat er nog gaat gebeuren. Verschillende online communities zijn interessant om in de gaten te houden en schrijf je zeker in voor onse nieuwsbrief.

Conclusie

Wil je Bitcoin kopen dan zijn er verschillende manieren. Je kan dit online doen en deze opslaan op een wallet. Ook kun je ze naar een adres sturen van jouw exchange platform zodat je zelf kan verder handelen. Je kan ze aankopen via een speciale pinautomaat of je kan Bitcoins kopen door jezelf in te kopen bij een fund.