Litebit review – onze ervaring met deze cryptocurrency broker

Litebit.eu is één van de eerste cryptocurrency brokers die het mogelijk maakte om eenvoudig cryptocurrency te kopen met iDEAL. Waar vrijwel alle andere brokers zich alleen richtte op Bitcoin, bood Litebit meerdere verschillende munten aan inclusief wallets. Vandaag de dag zien we dat andere brokers het assortiment hebben uitgebreid en dat er vele nieuwe spelers op de markt zijn gekomen. In deze Litebit review geven wij jou alle informatie over dit platform en delen wij onze ervaringen.

Wat kom je te weten in deze Litebit review?

 • Handleiding hoe je crypto kan kopen en verkopen
 • Welke limieten en verificaties er gelden
 • De kosten die Litebit rekent
 • Of Litebit betrouwbaar is
Gratis
Litebit Logo Widget
Registreer een gratis Litebit account
Registreer nu een gratis account bij Litebit en start met het handelen van crypto's
Registreer nu een gratis account bij Litebit en start met het handelen van crypto's Show Less

Litebit heeft een enorm klantenbestand

Litebit biedt het platform sinds 2013 aan en heeft sindsdien een groot klantenbestand opgebouwd. Andere brokers zoals Bitvavo en Bitcoin Meester zijn rond 2018 gestart en hebben beduidend minder gebruikers. Op dit moment heeft Litebit ruim 779 duizend geregistreerd gebruikers. Litebit was één van de eerste brokers die een ingebouwde wallet aanbood en regeerde een lange tijd alleen. Ook was de volledige website vertaald naar het Engels, waardoor er veel klanten buiten Nederland en België zich geregistreerd hebben op het platform.

De Litebit website

Ondanks de vele gebruikers is het volume op het platform laag in vergelijking met andere brokers:

BrokerVolume (24u)
Bitvavo€ 705 220
Bitonic€ 207 093
Bitcoin Meester€ 189 205
Litebit€ 182 358
Anycoin Direct€ 85 888

Deze meting is op een willekeurige dag gedaan met de data van Coinpaprika. Feit dat het volume zo laag ligt, betekent dat veel gebruikers zijn overgestapt naar andere brokers/exchanges. Een goed Litebit alternatief is de Bitvavo exchange. Hier betaal je slechts 0.25% handelskosten in vergelijking tot de 2% handelskosten bij Litebit.

Gratis € 1000
Bitvavo Logo
€ 1000 gratis handelen
Handel de eerste € 1000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert...Show More
Handel de eerste € 1000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert. Deze actie is geldig tot 7 dagen nadat je je account geregistreerd hebt. Show Less

Handleiding cryptocurrency kopen

Een Litebit review is niet volledig zonder een handleiding hoe het platform werkt. Hoewel het kinderlijk eenvoudig is om aan- en verkopen te doen, hebben wij hieronder een stappenplan opgesteld. Bij Litebit koop je meer dan 50 verschillende crypto’s eenvoudig met iDEAL of Bancontact. Bekijk hier hoe:

 1. Litebit Bitcoin kopen widgetBezoek Litebit.eu en klik op Sign up
 2. Voer je gegeven correct in. Zorg ook dat je geboortedatum en nationaliteit kloppen
 3. Verifieer je e-mailadres
 4. Verifieer je telefoonnummer met een SMS (je bent meteen Tier 1 geverifieerd)
 5. Schakel 2-factor authenticatie in; gebruik hiervoor Authenticator en geen SMS
 6. Klik op een cryptocurrency naar keuze, bijvoorbeeld BTC
 7. Je mag met Tier 1 tot € 350 per dag uitgeven. Geef aan voor hoeveel je crypto wil kopen
 8. Gebruik de Litebit wallet of kies voor een externe wallet (zoals een hardware wallet)
 9. Bepaal hoe je wil betalen (bijvoorbeeld iDEAL)
 10. Klik op Volgende en de munten worden na betaling naar de gekozen wallet verstuurd

Je hebt nu succesvol Bitcoin gekocht bij Litebit. Het duurt ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de munt en de daarbij horende blockchain) voordat de munten in je wallet staan. Als je de Litebit wallet hebt gekozen dan kun je op Mijn wallet klikken om de transactie of je wallet te bekijken.

Gratis
Litebit Logo Widget
Registreer een gratis Litebit account
Registreer nu een gratis account bij Litebit en start met het handelen van crypto's
Registreer nu een gratis account bij Litebit en start met het handelen van crypto's Show Less

Handleiding crypto verkopen en uitbetalen bij Litebit

Een verstandige crypto handelaar zorgt er ook voor dat hij/zij af en toe winst pakt. Wij adviseren dan ook om in ieder geval je investering op te nemen. Op die manier handel je met minder risico en zijn al je verdiensten pure winst. Het verkopen en vervolgens uitbetalen kan eenvoudig via het platform. Je kan bij Litebit alleen munten verkopen die in je LB wallet staan. Staan je crypto’s op een externe wallet dan moet je ze eerst naar je LB wallet versturen.

 1. Zorg dat je ingelogd bent bij Litebit (geen account? Registreer hier een account)
 2. Klik op Mijn wallet en klik achter de coin op Verkopen
 3. Er opent een popup waarin je de hoeveelheid kan aangeven en je ziet direct wat je ervoor terugkrijgt. Ook moet je je 2-factor authenticatie code invoeren
 4. Klik op Verkopen voor credits
 5. Na een succesvolle verkoop worden Litebit credits aan je account toegevoegd. Iedere credit staat gelijk aan 1 euro
 6. Ga naar je account home (klik rechtsboven op je naam en vervolgens op Account home/credits)
 7. Linksonder zie je staan hoeveel credits je hebt. Klik op Opnemen
 8. Geef aan hoeveel je wil opnemen en selecteer je bankrekening
 9. Klik op Credits opnemen

Onze ervaring met Litebit is dat je dezelfde (werk)dag krijgt uitbetaald. Litebit betaalt meerdere keer per dag in batches uit, vaak worden de transacties handmatig gecontroleerd. Door de invoering van Instant Payments ontvang je met de grootste Nederlandse banken vrijwel direct je geld. Zelf geven ze aan dat het maximaal 3 werkdagen kan duren, dit heeft waarschijnlijk te maken met eventuele handmatige controles.

Litebit kosten en fees

In deze Litebit review duiken wij natuurlijk ook dieper in de kosten en fees die de broker rekent. Het registreren van een account is gratis, maar Litebit rekent voor andere diensten wel kosten. Dit is dan ook het verdienmodel van een broker. Houd bij Litebit rekening met de volgende kosten:

 • Transactiekosten (iDEAL kost bijvoorbeeld € 0,42 en Bancontact is ongeveer 2%)
 • Overboeken naar IBAN kost € 0,40
 • Handelskosten ongeveer 2% (let op deze kosten zijn in de koersen verrekend)
 • Handelskosten Bitcoin ongeveer 1% tot 1,5%

De kosten die Litebit rekent maakt de broker een relatief dure broker. Er zijn veel andere aanbieders die geen transactiekosten of overboekingskosten rekenen. Bij Bitvavo is dit bijvoorbeeld gratis en daar betaal je ook nog eens maximaal 0.25% handelskosten. Dit maakt Bitvavo soms 8 keer goedkoper.

De transactiekosten bij Litebit zijn te omzeilen door eerst Litebit credits te kopen. Hierdoor betaal je slechts één keer transactiekosten. Wanneer je credits gebruikt worden er namelijk geen kosten gerekend.

Gratis
Litebit Logo Widget
Registreer een gratis Litebit account
Registreer nu een gratis account bij Litebit en start met het handelen van crypto's
Registreer nu een gratis account bij Litebit en start met het handelen van crypto's Show Less

Litebit verificaties en limieten

Litebit hanteert verschillende Tiers en heeft duidelijke verificaties en limieten. Tijdens je registratie moet het mobiele nummer geverifieerd worden, dit betekent dat je direct Tier 1 geverifieerd bent. Tier 2 geldt alleen voor oude gebruikers die in het verleden tot Tier 2 geverifieerd zijn. Alle nieuwe en Tier 1 gebruikers moeten zich tot Tier 3 verifiëren. Tier 3 houdt in dat de gebruiker via een beveiligde omgeving een identiteitsverificatie moet uitvoeren. Bekijk de tabel hieronder om de limieten te bekijken.

OngeverifieerdTier 1Tier 2 Tier 3 
Dagelijksx€ 350€ 500€ 35.000
Wekelijksx€ 1.050€ 3.500€ 245.000
Maandelijksx€ 4.200€ 14.000€ 500.000

De Litebit app

Onlangs is de officiële Litebit app voor iOS gelanceerd. De app is te gebruiken op iPhones en iPads. Op die manier kun je overal cryptocurrency handelen en je wallets bekijken. De Litebit Android app is nog volop in ontwikkeling. Er is nog geen exacte releasedatum vrijgegeven. Wij zullen de Litebit review bijwerken wanneer de Android app gereleased is. Inmiddels is de Android app gereleased en verkrijgbaar in de Google Play store.

Litebit app

Is Litebit betrouwbaar en veilig?

Litebit is één van de oudste brokers van Nederland en heeft de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Je kan ervan uitgaan dat je 100% je cryptocurrency ontvangt die je aankoopt. Het bedrijf heeft een kantoor in Rotterdam en is onderdeel van 2525 Ventures B.V.. Bij vragen of problemen kun je eenvoudig contact opnemen via het telefoonnummer, de chat, e-mail of via social media.

De veiligheid van een broker heb je deels zelf in de hand. Wanneer je makkelijk te raden wachtwoorden gebruikt of niet afwisselt met wachtwoorden maak je het criminelen wel erg makkelijk. Als er onbevoegd toegang verkregen wordt tot je account dan is dit niet de verantwoordelijkheid van Litebit. Zorg dus altijd voor een sterk en uniek wachtwoord en zorg ervoor dat je altijd 2-factor authenticatie hebt ingeschakeld. Sla de website ook op in je favorieten, zodat je nooit kan trappen in een phishing website.

Gratis
Litebit Logo Widget
Registreer een gratis Litebit account
Registreer nu een gratis account bij Litebit en start met het handelen van crypto's
Registreer nu een gratis account bij Litebit en start met het handelen van crypto's Show Less

Ervaringen met Litebit

Ons crypto avontuur is gestart bij Litebit, omdat toentertijd Litebit simpelweg één van de weinig aanbieders was. Onze ervaring met deze broker is dan ook erg goed en leverde goede input voor deze Litebit review. De leveringen waren snel en je kreeg daadwerkelijk waarvoor je betaalde. Vroeger liepen we wel eens tegen het probleem aan dat de voorraad op was, maar dat zie je nu niet meer. Het kopen, verkopen en uitbetalen bij deze broker verloopt altijd perfect.

Begin 2018 kwamen er meer spelers op de markt en hebben wij een grote verschuiving gezien. Litebit rekende handelskosten tot wel 5% en veel klanten kozen voor andere goedkopere brokers. Inmiddels zijn de handelskosten gedaald tot ongeveer 2%, maar de meeste gebruikers blijven bij de alternatieven. Dit verklaart ook het feit dat Litebit veel verschillende gebruikers heeft, maar dat het volume zeer laag is. De meeste andere brokers hebben een klantenbestand van ongeveer 20% van het aantal gebruikers dat Litebit heeft.

Ons advies is om te kiezen voor Bitvavo. Hier betaal je geen transactiekosten en zijn de handelskosten standaard maximaal 0.25%. Over de eerste € 1000 betaal je zelfs 0% commissie.