PIVX

pivxWe gaan het hebben over Pivx, een privacycoin die voorheen Darknet werd genoemd.
In 2017 werd gekozen voor de huidige naam.

Wat maakt deze munt uniek ten opzichte van o.a. Verge en Monero?

Dat zullen we je in dit stuk uitleggen.

Inhoudsopgave

  • Wat is PIVX?
  • Wallet en andere features
  • PIVX koers
  • Populariteit / Trending
  • PIVX kopen

Wat is PIVX?

PIVX is een cryptocurrency die gebruikt maakt van Bitcoin encryptie en incognito om te zorgen voor zeer veilige en anonieme transacties. Het was een van de eerste privacycoins die gebruikt maakte van een Proof of Stake systeem om het netwerk snel en werkend te houden.

Het grootste verschil met bijvoorbeeld Monero of Dash, is dat de PIVX technologie nog veiliger en anoniemer is. Ook zijn transacties sneller. Althans, zolang het netwerk goed blijft werken. Op moment van schrijven is PIVX zeer ondergewaardeerd ten opzichte van andere privacy cryptovaluta.

Wallet en andere features

Een goed teken is de PIVX wallet. Er zijn niet heel veel coins buiten de top 20 die een dedicated professionele wallet hebben. In 2018 komt er zelfs een mobiele wallet. Dit laat zien dat er een professioneel team achter zit. Dit is terug te zien in de website, die zeer strak ontworpen is. Een mooie website zegt echter niks, of in ieder geval vrij weinig. De community geeft ons een stuk beter beeld. En gelukkig heeft PIVX een hele grote community. Er is een officieel Slack kanaal waar dagelijks gediscussieerd wordt over mogelijke nieuwe features an ontwikkelingen van deze digitale munt. Het team brengt regelmatig updates naar buiten via social media.

PIVX koers

 

Benieuwd naar de PIVX koers? Bovenstaande widget wordt om de minuut geupdate en geeft je beeld van hoe deze munt zich ontwikkeld en hoe deze ervoor staat. Zorg dat als je instapt dit doet in een dip periode, tenzij je van mening bent dat er voorlopig geen dip aankomt.

Populariteit (Google Trends)

Onderstaande grafiek geeft een beeld van hoe de populariteit en de vraag naar PIVX coin zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld.

PIVX kopen

Waar kan je PIVX kopen? het is heel simpel. Je kan PIVX kopen door onderstaande stappen te volgen. Op deze manier profiteer je automatisch van de laagste prijs en koers. Wil je liever in een andere munt investeren? Dat kan ook. Wordt lid van onze tipservice en krijg maandelijks advies over welke munt in korte tijd meer waard gaat worden!

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus..
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met BItcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen

Officiële website: pivx.org
Wallet: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap