Verge (XVG)

vergeLaten we Verge eens behandelen. De laatste paar maanden is de munt in populariteit gestegen. Op Reddit en Twitter vinden we fanatieke communities die heel positief zijn. Er is echter ook veel kritiek op Verge.

Of dat terecht is?

Daar gaan we verder op in.

Inhoudsopgave

  • Wat is het?
  • Open Source
  • Verge minen
  • Wraith protocol en andere ontwikkelingen
  • XVG koers
  • Verge kopen

Wat is Verge?

Verge is een gedecentraliseerd blockchain platform dat volledige privacy en anonimiteit garandeert voor de gebruikers. De blockchain technologie die gebruikt wordt, is gebouwd op verschillende privacy software als I2P en Tor. In de toekomst wil het platform de mogelijkheid bieden om Smart Contracts te genereren zonder enige identiteit te hoeven afgeven.

Open Source

Er is geen sprake van een ‘bedrijf’. Het hele project is open-source. Dit betekent dat iedereen zich kan aanmelden om mee te ontwikkelen. Wij zijn absoluut fan van open-source projecten maar het kan ook een nadeel zijn. Vooral als er een heel grote community achter zit kan het soms juist nadelig zijn voor de efficiëntie van een project. Dit zien we ook terug in de Verge Github. Ondanks dat er een tiental mensen meewerken aan Verge, is zien we dat er niet heel veel code wordt geschreven ten tijde van dit artikel.

Minen

Omdat Verge werkt aan de hand van een Proof of Work systeem (PoW). Dit houdt in dat het mogelijk is om te minen. Voor Verge minen zijn er 5 verschillende algoritmes te gebruiken. Dit is om te voorkomen dat de macht bij een grote groep komt te liggen, zoals bij Bitcoin mining wel het geval is. Om zoveel mogelijk rendement te halen is het een goed idee om jezelf aan te sluiten bij een mining pool.

Wraith protocol en andere ontwikkelingen

Momenteel is het wraith protocol live gegaan. Wraith protocol biedt de gebruiker flexibiliteit. Niet iedereen wil zijn identiteit in elke situatie verbergen. Met het nieuwe protocol heeft elke gebruiker de keuze om wel of geen gebruik te maken van de privacy feature.

Ook wordt hard gewerkt aan het verhogen van het aantal transacties per seconde. Momenteel ligt het maximum op 100 transacties per seconde. In de toekomst zou dit aantal op 2000 komen te liggen. De huidige transactietijd is ongeveer 5 seconden.

xvg wraith protocol
Verge wraith protocol

XVG koers

 

De live Verge koers is hierboven af te lezen. Alle prijzen zijn in euro’s. De marketcap is de totale waarde van alle cryptocurrency, vermenigvuldigt met de huidige prijs.

Verge kopen

Wil je Verge kopen? Verge is een interessant project. Ondanks dat er ook veel kritiek op is geweest , staan er een aantal mooie ideeën op de roadmap. En dat veel mensen privacy belangrijk vinden is duidelijk. Toch kan het ook een bedreiging op lange termijn zijn, wanneer de overheid cryptocurency gaat reguleren. Volg onderstaande stappen om Verge te kopen.

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus..
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met BItcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen

Officiële website: Vergecurrency.com
Wallet: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap