Binance Coin (BNB)

Koop direct Binance Coin met iDeal

Als je handelt via Binance, zal de naam van deze cryptocurrency zeker een belletje bij je doen rinkelen. Binance Coin is namelijk de officiële eigen munt van de meest bekende cryptocurrency exchange.

Is BNB enkel een melkkoe van Binance, of biedt dit project ook potentie voor jou? Lees verder en je weet het!

Inhoudsopgave

Wat is Binance Coin?

De Binance Coin kan omschreven worden als de eigen valuta van Binance.com, het grootste cryptovaluta handelsplatform. Binance Coin (BNB) geeft gebruikers van het handelsplatform toegang tot diverse functies en voordelen. Het meest interessante voordeel voor gebruikers is waarschijnlijk de korting op transactiekosten.

Gedurende het eerste jaar van het account, krijgen gebruikers 50% korting op de transactiekosten binnen Binance. In jaar twee is dit 25%, in jaar drie 12,5% en ten slotte 6,25% voor het vierde jaar. Vanaf het vijfde jaar van het account wordt er geen korting meer gegeven. De korting geldt alleen voor mensen die BNB in hun portfolio hebben. Dat werkt als volgt;

Ronald wil een deel van zijn Bitcoins omruilen voor een andere cryptocurrency, laten we zeggen Neo. Normaal gesproken zou Ronald voor een X-aantal BTC een X-aantal NEO krijgen. Hij dient echter transactiekosten (een zogenaamde fee) te betalen waardoor die 0,1% minder NEO terugkrijgt. Als je in bezit bent van Binance Coin dan krijg je dus korting op de fee’s. De fee’s worden dan niet meer afgetrokken van de munt die je wil verhandelen, maar van de BNB in je portfolio. De gemiddelde trader is niet meer dan 5 euro aan fee’s kwijt per maand. Je hoeft dan ook niet veel BNB in bezit te hebben om te profiteren van de korting.

bnb fee's
Een uitleg van de fee structuur per jaar.

Wat is Binance?

Binance is een bekende cryptocurrency exchange die bekend staat om zijn lage transactiekosten (0,1% per transactie) en snelle transactieverwerking. Elke seconde kunnen 1,4 miljoen transacties verwerkt worden, daarmee is Binance wereldleider op het gebied van potentieel transactievolume. Binance is momenteel een van de snelst groeiende crypto handelsplatformen.

In ons artikel over Binance lees je alles wat je verder wilt weten over deze wisselkoers.

Specificaties

De Binance coin werkt op de Ethereum blockchain en heeft 200 miljoen munten in circulatie. Binance heeft aangegeven om elke kwartaal 20% van hun winst te gebruiken om BNB terug te kopen, om deze vervolgens te vernietigen. Dit zal doorgaan tot er 100 miljoen coins in circulatie zijn. Binance Coins kunnen niet worden gemined.

Binance coins kunnen vanzelfsprekend op de Binance exchange worden gestald. De Binance Coin is een ERC20 token en maakt zoals eerder vermeld dus gebruik van de Ethereum blockchain. Om deze reden is het ook mogelijk om de coins naar een ether wallet, zoals MyEtherWallet te verzenden.

Het laatste nieuw over Binance Coin vind je voornamelijk op de officiële site en social kanalen van Binance.

Binance Coin koers

 

Volg hier alle schommelingen en veranderingen in prijs, dankzij de live Binance coin koers.

Verwachtingen

Over de korte termijn zijn wij zelf over een ding zeker, Binance Coin zal in waarde gaan toenemen. Voor traders die in grote bedragen handelen is een korting op transactiekosten heel erg interessant. Logischerwijs houdt dit in dat er meer BNB gebruikt zal worden, waardoor de waarde van de munt toeneemt.

Ook zal Binance de komende jaren coins terugkopen en vernietigen om de prijs van de overige BNB coins in handel op te drijven. Daarnaast verwachten wij dat Binance zich bewijst als blijver in de top van de wisselkoersen. Op langere termijn is het wel de vraag of de prijs van BNB zal blijven stijgen. Zoals gezegd neemt de korting op transactiekosten elk jaar af, tot er op een punt geen echt voordeel meer aan zit. Dit zal echter nog een aantal jaar duren voordat dat het geval is. 

Op de langere termijn is het lastiger om een voorspelling te doen over BNB, maar het toekomstbeeld ziet wel rooskleurig uit.

Binance Coin (BNB) kopen

Als je hierboven de verwachtingen hebt gelezen weet je dat het een goede investering kan zijn om Binance coin te kopen.

Koop direct Binance Coin met iDeal

Bronnen
Officiële website: binance.com
Wallet: Geen eigen wallet, maar de Binance exchange
Koers / Prijs: CoinMarketCap