Altcoins kopen

altcoins kopen

We krijgen vaak de vraag wat nou de beste plek is om altcoins te kopen in Nederland. Altcoins is een verzamelnaam voor alle cryptocurrency die er zijn, met uitzondering van Bitcoin. De meeste mensen verwijzen met Altcoins echter naar crypto’s die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. In dit artikel geven we aan wat de beste plek is om altcoins te kopen. Niet waar je naar op zoek was? Bekijk dan het hoofdstuk over Bitcoins kopen.

Inhoudsopgave

Via Litebit.eu (iDeal)

litebit

Litebit is eigenlijk de allerbeste manier om altcoins te kopen. Het werkt simpel en snel. Daarnaast is het een betrouwbaar Nederlands bedrijf. Een voordeel van Litebit is dat je altcoins kan kopen met iDeal. Een nadeel is dat je een commissie betaald over je aankoop. Dit is echter bij bijna alle websites het geval. Voordat je Litebit kan gebruiken dien je een account aan te maken. Dit is echter zo gepiept. Nadat je een account hebt aangemaakt heb je de keuze uit 43 verschillende altcoins. Hier zitten een aantal bekende coins tussen zoals Ethereum en Ripple. Maar ook minder bekende munten worden hier aangeboden.

Via Coinbase (creditcard)

coinbase mini logo

Een andere optie is om altcoins te kopen via Coinbase. Het voordeel hiervan is dat je de mogelijkheid hebt om te betalen met een creditcard. Je kan ook betalen middels een bankoverschrijving maar dit duurt een aantal werkdagen voordat het geld is overgeboekt. Als je direct wil beginnen kies je dus voor een creditcard betaling.

Coinbase is het grootste en bekendste platvorm ter wereld waar je cryptocurrency kunt kopen. Het is een Amerikaans bedrijf en heeft gebruikers over de hele wereld. Het aanbod is wel heel beperkt. Op dit moment kan je er slecht 4 soorten altcoins kopen;

Litebit.eu biedt 43 verschillende altcoins aan, en coinbase slechts 4. De kans is groot dat jij in een munt wil investeren die hier niet bijstaat. In dat geval kun je terecht op Binance. Binance is een cryptocurrency exchange met een aanbod van meer dan 100 munten. Je kan hier echter alleen crypto’s omwisselen naar andere crypto’s. Je zal nog steeds Litebit of Coinbase moeten gebruiken. Wij raden aan om op een van deze 2 platvormen te gebruiken om Ethereum te kopen en deze naar Binance te versturen. Vanaf daar is het mogelijk om je Ethereum om te wisselen naar de altcoin van jouw keuze.

De beste strategie voor 2018

Hoeveel kennis je ook denkt te hebben van blockchain en cryptocurrencies, niemand heeft een glazen bol. Het is dan ook nooit met 100% zekerheid te voorspellen welke munt succesvol wordt en welke niet. En nee, Reddit is lang niet altijd een go-to kanaal om tips te vergaren.

Om je risico te verspreiden is het verstandig om niet alles op één munt in te zetten. Verspreid je investering over een aantal verschillende coins, maar doe dit ook met een bepaalde gedachte. Wanneer je jouw geld over 20 verschillende munten verspreid is de kans redelijk groot dat er een of twee crypto’s tussen zitten die sterk in prijs stijgen. Omdat je hier echter maar 1/20-ste van je geld op hebt gezet zal je hier echter weinig van merken. Een betere verdeling is op je geld te verdelen over ongeveer 5 verschillende cryptocurrency. Op deze manier heb je een goede balans tussen rendement en risico.

Heb je zelf te weinig tijd om jezelf echt te verdiepen? Of heb je tot nu toe weinig succes en sta je zelfs op een verlies? Profiteer dan van ons bewezen succes door lid te worden van onze abbonementsdienst. Door lid te worden krijg je elke maand advies over welke altcoins je het best kan kopen en verkopen omdat er een stijgende of dalende koers wordt verwacht.