WAVES

waves platform

Dit artikel behandeld Waves, een platform dat is gebouwd voor de ontwikkeling van eigen aangepaste Blockchain tokens. Online zijn deze tokens beter bekend als custom tokens.

Ben je benieuwd naar de potentie van Waves? Lees dan verder!

Inhoudsopgave

  • Wat is Waves?
  • Waves wallet
  • WAVES koers / prijs
  • Verwachtingen
  • Waves kopen
  • Bronnen

Wat is Waves?

Waves is de naam voor zowel de blockchain als de onderliggende cryptovaluta (WAVES) van het Waves project. Waves pleit voor zichzelf als een blockchain platform dat een gedecentraliseerde plek wil zijn voor crowdfunding en handel via tokenisatie. In tegenstelling tot cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum die alleen bij externe (gecentraliseerde) beurzen gekocht kunnen worden, maakt Waves gebruik van een gedecentraliceerde beurs (Decentralized exchange / DEX).

Via het Waves blockchain platform kan je dus eenvoudig je eigen tokens aanmaken en personaliseren. In tegenstelling tot de meeste cryptocoins geeft het Waves platform bijvoorbeeld de mogelijkheid om een “alias” te maken voor je crypto account/adres. Op dit “alias” kun je vervolgens betalingen ontvangen van alle verschillende tokens op het Waves platform. De transactiekosten betaal je vervolgens door middel van WAVES tokens.

Ondanks dat de technologie van het Waves platform in essentie lijkt op de technologie van cryptocurrencies als NXT, Bitshares en OpenLedger, is Waves een volledig nieuwe technologie. Waves onderscheid zich vooral op het gebied van onder andere gebruiksgemak en toepasbaarheid. Op het Waves platform is het al mogelijk om binnen 1 minuut een digitale valuta aan te maken en te verhandelen.

Net zoals bijvoorbeeld Ethereum, werd Waves in 2016 gelanceerd door middel van Initial Coin Offering (ICO). In dat jaar was Waves een van de meest succesvolle ICO. Na Ethereum is Waves op het moment van schrijven het grootste gelanceerde project via cryptocurrency crowdfunding. De WAVES cryptovaluta kent een maximale uitgave van 100 miljoen eenheden en kent geen verdere inflatie.

Waves wallet

De wallet kan je vinden op de website waesplatform.io. Al eerder beschreven we dat Waves software een op zichzelf staand platform is waar de gebruiker kan handelen zonder de tussenkomst van een centrale autoriteit. Ben je benieuwd naar waar het team van Waves zich mee bezighoudt? Via de blog op de officiële website en via hun Social Media kanalen blijf je altijd op de hoogte!

WAVES koers / prijs

 

Ben je benieuwd naar de koers van WAVES op het huidige moment? In de bovenstaande widget ontvang je iedere minuut de meest recente koersinformatie via CoinMarketCapS.

Verwachtingen

Hoewel er bij iedere cryptocurrency altijd de vraag blijft bestaan hoeveel potentie het project kent, is Waves in onze ogen een interessante investering te noemen. De ICO uit 2016 was enorm geslaagd en overtrof iedere verwachting. Hieruit valt te concluderen dat veel investeerders het zien zitten in het project. De kans is aannemelijk dat als de massa het project onder ogen krijgt, het dezelfde potentie ziet en daarmee de valuta waardevoller maakt. Bovendien houd het team zich continue bezig met ontwikkelingen op het platform.

Waves kopen

Geloof je in het concept van Waves? Je hebt WAVES tokens nodig om custom tokens aan te kunnen maken en om tokens te kunnen overzetten en  te verhandelen. VIa de stappen hieronder kan je makkelijk WAVES kopen. 

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus..
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met BItcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen
Officiële website: wavesplatform.com
Wallet: Zie website
Koers / prijs: CoinMarketCap