Vechain (VEN)

vechain ven

We krijgen veel aanvragen om specifieke coins te behandelen en te reviewen.
Een van de crypto’s die het meest genoemd wordt is Vechain (VEN). In dit artikel geen we in op wat het is en waarom het project een succes kan worden.

Na het lezen van alle informatie, heb je genoeg kennis om te besluiten of je hier wel of niet in moet investeren. Binnenkort (op moment van schrijven) zal de naam veranderd worden in Vechain Thor.

Koop direct VeChain met iDeal

Tijdelijk: registreer nu bij Bitvavo en handel gratis tot € 1000

Wat is Vechain?

Vechain is een blockchain platform dat bedrijven helpt met het in kaart brengen van de distributieketen. Dit gebeurd met behulp van NFC chips, RFID technologie en QR codes.

Vechain bestaat al een tijdje. Het project bestaat al twee jaar en is daarom al ver in ontwikkeling. Er zijn zelfs een aantal bedrijven die al werken met producten en diensten van het bedrijf. Voorbeelden van bedrijven waarmee een samenwerking is aangekondigd zijn; PWC (Price Waterhouse Cooper), Renault en China Unicom.

Toepassingen

Er zijn verschillende toepassingen waar het project zich op richt. Een hiervan is de strijd aangaan met namaakproducten. Grote merken lijden jaarlijks voor miljoenen euro’s aan schade door nep producten. Momenteel gebruiken veel merken certificaten waaruit zou moeten blijken dat het om het echte product gaat. Het probleem is dat zelfs de certificaten worden nagemaakt. Vechain zorgt ervoor dat je een RFID chip of QR code kan scannen. Hiermee roep je alle informatie van het product op. Denk bijvoorbeeld waar het gemaakt is en welke logistieke wegen het heeft afgelegd.

Een andere toepassing vinden we in de voedselindustrie. Omdat verkeerd voedsel zeer schadelijk kan zijn voor onze gezondheid vinden er vaak kwaliteitscontroles plaats. Vechain zal verbonden worden met het internet (Internet of Things / IOT). Hierdoor kan het op een plek waar voedsel wordt opgeslagen, plotselinge temperatuurverschillen waarnemen en doorgeven aan de blockchain. Informatie binnen de blockchain is niet achteraf aan te passen. Zo kunnen mensen niet frauderen met de gegevens ten koste van onze gezondheid.

Concurrentie

Hoewel Vechain redelijk uniek is, is er ook sprake van concurrentie. Concurrentie in de vorm van Waltonchain. Een cryptocurrency dat net als Vechain, informatie van de distributie- en productieketen, koppelt aan een blockchain. De markt waar beide projecten zich in begeven is groot genoeg voor beide. Zeker als we bedenken dat er ook verschillen zijn. Zo richt Vechain zich momenteel meer op luxe producten, terwijl Waltonchain zich ook richt op goedkopere kleding.

Experts zeggen dat de technologie van Walton verder ontwikkeld is, maar Vechain heeft meer samenwerkingen. Klik hier om meer inzicht te krijgen in de verschillen tussen deze 2 concurrenten.

VEN koers

 

De VEN koers kan net als die van andere cryptocurrency snel veranderen. Daarom wordt de prijs van Vechain hier boven, elke minuut geüpdatet. Dit gebeurd aan de hand van de gemiddelde handelsprijs van alle exchanges.

Vechain kopen

Je kan Vechain kopen met iDeal via Bitvavo. Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen en zorg dat je op een juist moment koopt. In de roadmap kan je zien wat er nog op de planning staat voor 2018 en 2019.

Koop direct VeChain met iDeal

Tijdelijk: registreer nu bij Bitvavo en handel gratis tot € 1000

Bronnen
Officiële website: vechain.com en vechainfoundation.com
Wallet: Nog geen dedicated wallet
Koers / Prijs: CoinMarketCap