Siacoin (SC)

siacoin kopen
Een apart project binnen de gehele cryptomarkt is Siacoin. Een cryptocurrency die al een tijdje bestaat, namelijk sinds augustus 2015. In tegenstelling tot vele andere cryptocoins, wordt Siacoin wel al daadwerkelijk gebruikt.

Oke, maar waarvoor dan?

Dat gaan we in dit stuk behandelen. We gaan de diepte in over wat het is, hoe het werkt, en waarvoor dit misschien wel de toekomst is.

Inhoudsopgave

  • Wat is Siacoin / Sia
  • Siacoin koers
  • Populariteit / Trending
  • Siacoin kopen

Wat is Siacoin

Siacoin is een gedecentraliseerde cloud opslag, werkend op blockchain techniek. Elk bestand dat jij laat hosten, wordt onververdeeld in heel veel verschillende deeltjes. Omdat er niet één persoon is die het gehele bestand in zijn beheer hebt, zijn je bestanden en gegevens veilig. De gegevens worden verdeeld over iedereen die zijn serverruimte daarvoor ter beschikking stelt. Iedereen kan zich hierbij aansluiten. Alleen jijzelf hebt toegang tot je bestanden dankzij een private key.

Er zijn veel verschillende cryptocurrency waarvan wij van mening zijn dat het geen bestaand probleem oplost, maar in dit geval is dat iets anders. We hebben de afgelopen jaren veel nieuwsberichten gezien over hackers die privacygevoelige informatie wisten te stelen. Denk aan de hack van een bekende Amerikaanse datingsite, of die van 3 miljard yahoo accounts in 2013. Allemaal gevallen die waarschijnlijk grotendeels voorkomen hadden kunnen worden dankzij Sia. Met behulp van gedecentraliseerde cloud hosting kan zelfs de politie of de hostingmaatschappij niet bij jouw gegevens komen.

Beter en goedkoper

Dat klinkt allemaal veelbelovend en dat is het ook. Alleen consumenten willen niet alleen beter, ze willen ook goedkoper. En gelukkig is het dat ook. De cloud service van Siacoin kan tot wel 10 keer goedkoper uitvallen dan gevestigde cloud bedrijven zoals Amazon. Bedrijven die zeer veel data verbruiken en opslaan kunnen tienduizenden euro’s per jaar besparen en tegelijkertijd profiteren van extra veiligheid.

Onderstaande tabel laat zien dat Siacoin cloud diensten goedkoper zijn dan die van Microsoft, Google en Amazon. De vergelijking is gemaakt op basis van 5 terrabyte.

cloud prijzen
Sia biedt meer veiligheid en betere prijzen

Wat kan jij ermee?

Je kan natuurlijk zelf gebruik maken van de cloud diensten. Misschien heb je zeer privacy gevoelige bestanden die je op een veilige manier wil bewaren, of wil je gewoon geld besparen op je kosten. Maar er zijn nog 2 manieren waarop jij met Siacoin aan de slag te gaan. Zo kan je jouw eigen serverruimte ter beschikking stellen aan het Sia netwerk. Hiervoor wordt je betaald aan de hand van hoeveel ruimte van jouw server jij deelt.

Een andere manier is door Siacoins te minen. Hiervoor heb je wel geschikte apparatuur nodig. Door te minen help je het netwerk ‘live’ te houden. In ruil hiervoor krijg je uitbetaald in Siacoins (SC).

Siacoin (SC) koers

Hieronder is te zien wat de huidige prijs van Sia is. De laagste prijs waar de koers op heeft gestaan was 0,00004 $. De prijs kan zeker nog groeien wanneer meer mensen en bedrijven er gebruik van gaan maken. Wel is het zo dat de prijs niet oneindig zal kunnen blijven stijgen omdat de hosting dan op een gegeven moment duurder zou worden dan dat van concurrenten. Als je wil zien wat er voor het komende jaar nog in de planning staat kan je de planning hier bekijken op de roadmap.

Siacoin kopen

In onderstaand stappenplan wordt duidelijk gemaakt hoe je Siacoin kan kopen. Siacoins zijn onder andere te verkrijgen op Bittrex, HitBTC en Poloniex. Als je niet zeker weet of deze cryptocoin een goede investering is kan je kiezen voor een adviesabbonement zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt.

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus..
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met BItcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen

Officiële website: https://sia.tech/
Wallet: SIA UI (zie website, kopje apps)
Koers: CoinMarketCapp