OFFICIEEL: geen verbod op traden van cryptocurrency in Zuid Korea

Veel ophef de afgelopen week in cryptoland. Zuid Koreaanse politici gaven aan een verbod te willen instellen op het handelen in cryptocurrency. Er was zelfs een politie inval bij een groot Zuid Koreaans exchange bedrijf. Dit had echter te maken met het mogelijk ontduiken van belastingen.

verbod zuid korea crypto

Geen verbod, slechts geruchten

De ophef had een groot effect op de markt. De totale marketcap daalde met bijna 100 miljard dollar in drie dagen tijd. Gelukkig heeft een officiële afgevaardigde van de Koreaanse regering nu bevestigd dat er (voorlopig) geen verbod zal worden ingesteld. De Minister van Justitie had dit uitgesproken, maar bleek dit op eigen titel te hebben gedaan. Dit heeft veel kritiek opgeleverd, waardoor de positie van de Minister onder druk is komen te staan. Ondanks dat er geen verbod wordt doorgedrukt is de kans wel groot dat de markt in de toekomst meer gereguleerd gaat worden.

De markt herstelt

Nu de markt weer is gerust gesteld trekken de cryptocurrency koersen weer aan. Ook zijn de meeste exchanges weer open. Ook op Binance is het weer mogelijk om een account aan te maken. Binance heeft de meeste cryptocoins in hun aanbod en biedt ook de laagste fee’s aan.

Registreer op Binance

Wat brengt de toekomst?

Zuid Korea geeft aan dat ze dezelfde lijn zullen volgen als Japan en Amerika. Aangezien deze landen helemaal geen toekomstig verbod in de planning hebben is de kans klein dat Crypto trading ooit verboden gaat worden in het Aziatische land. Tot nu toe is China het enige land dat inwoners dwars zit in het handelen in cryptocurrency.