Factom (FCT)

factom fct

Als je nieuw in de cryptowereld bent, zal je waarschijnlijk nog nooit van Factom gehoord hebben. Binnen de cryptocurrency community komt deze munt toch vaak voorbij. Wij vertellen hoe dit komt en leggen je uit waar Factom uit bestaat.

Inhoudsopgave

  • Wat is Factom?
  • Wallet en andere features
  • Factom koers
  • Verwachting van Factom
  • Factom (FCT) kopen
  • Bronnen

Wat is Factom?

Via de blockchaintechnologie van Factom kunnen particulieren, bedrijven en overheden hun data beveiligen. De data wordt beveiligd door de publicatie van cryptografisch gecodeerde data over een gedistribueerd netwerk of door de creatie van een cryptografische vingerafdruk van die data. Op het platform kunnen gebruikers tegen een kleine vergoeding data naar het blockchainnetwerk verplaatsen.

Factom is de eerste bruikbare blockchain-technologie om bedrijfsproblemen in de echte wereld op te lossen door middel van een onveranderlijk archiveringsysteem. Factom’s technologie decentraliseert de registratie door ervoor te zorgen dat de integriteit van de opgeslagen gegevens intact blijft, volledige transparantie biedt en tegelijkertijd de privacy van gebruikers in een steeds digitalere wereld handhaaft.De Factom stichting bestaat sinds 2014 en haar protocol draait als een decentrale openbare Bitcoin blockchain nutsvoorziening waar iedereen gebruik kan maken.

Wallet en andere features

De Factom Foundation heeft een eigen wallet ontworpen, waarin jij al je factoids (FCT) kunt beheren en transacties kunt doen. De “Enterprise Wallet” heeft een fijne look-and-feel. Op het moment van schrijven is de software nog wel in betaversie, dus geadviseerd wordt om het doen van grote transacties nog uit te stellen. Factom is actief op Social Media, maar je blijft het best op de hoogte van relevant nieuws via de blogpagina en door sites met sociale nieuwswaarde te volgen (zoals Reddit).

FCT koers

 

De live Factom koers, marketcap en prijs wordt elke minuut geüpdatet via bovenstaande widget. De koers is afhankelijk van algemene bewegingen in de markt en de adoptie en bekendheid van FCT.

Verwachting van Factom

Omdat wij de verwachting hebben dat grote bedrijven met Factom zullen gaan werken, voelen we een koersstijgingen aankomen. Bedrijven zullen veel Entry Credits nodig hebben om gebruik te kunnen maken van de diensten van Factom. Dit zal positief effect hebben op de waarde van FCT tokens.

>Om data in te voeren in de Factom Blockchain is het gebruik van Entry Credits nodig. Entry Credits kunnen worden verkregen door Factoids (FCT) om te zetten in Entry Credits (EC). Entry Credits zijn niet overdraagbaar en kunnen gezien worden als producten in plaats van valuta. Dit is een uitkomst voor organisaties en particulieren die cryptocurrency’s liever mijden. Doordat Entry Credits niet overdraagbaar zijn, zijn ze minder interessant geworden voor hackers. En dat vergroot natuurlijk de veiligheid van het netwerk.

Factom kopen

Factom zelf beveelt aan om de FCT te kopen via een crypto exchange, zoals Binance. Volg de uitleg hieronder om factom te kopen voor de meest gunstige koers.

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus..
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt.
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met BItcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen

Officiële website: factom.com
Wallet: Zie website
Koers: CoinMarketCap