Dogecoin (DOGE)

dogecoin doge
Dogecoin, dodgecoin, dogcoin en zelfs doggycoin. Blijkbaar is er online veel verwarring over hoe deze munt nou heet, maar de enige juiste naam is Dogecoin. De cryptocurrency met het lelijkste logo heeft een nog fanatiekere community achter zich dan Bitcoin zelf.

Maar waarom?

Dat gaan we in dit hoofdstuk behandelen!

Inhoudsopgave

  • Wat is Dogecoin?
  • Dogecoin koers
  • Populariteit / Trending
  • Dogecoin kopen

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptomunt die het mogelijk maakt om op een snelle en veilige manier betalingen te doen over de hele wereld, zonder hoge transactieskosten. Het logo bevat een meme van de Shiba Inu, een Japanse rashond.

De foto van deze Japanse rashond ging het internet over. Vooral op plekken als 4chan en Reddit was het plaatje heel populair. In korte tijd ging iedereen memes maken met deze afbeelding. Dogecoin heeft bijna dezelfde eigenschappen als Litecoin. Voor iedereen die nog nooit gehoord heeft van Litecoin, dat is een digitaal betaalmiddel vergelijkbaar met Bitcoin, alleen dan vele malen sneller.

Founders

De techniek achter Dogecoin is afkomstig van Billy Markus, een developer uit Portland. Het was echter Jackson Palmer die de techniek koppelde aan de meme. Vandaar dat deze cryptocurrency veelal een ‘memecoin’ wordt genoemd. De community vond het te gek. De dogecoin voelde toch een beetje als hun ‘eigen’ munt. Het was tenslotte de community die de meme zelf populair heeft gemaakt.

Sociale community

Dankzij de sociale community heeft Dogecoin al behoorlijk veel bereikt. Zo zijn er verschillende projecten gestart om geld in te zamelen. Zo wist het Jamaicaanse bobslee team zich tot ieders verrassing te plaatsen voor de Olympische Winterspelen in 2014. Er was echter één probleem, het team had geen geld om af te reizen. Gelukkig kwam de Doge community in actie en zamelde binnen korte tijd het benodigde geld in. Hierdoor konden de Jamaicanen toch naar de Olympische Winterspelen.

Een ander voorbeeld waar de community liet zien wat er bereikt kon worden was in maart 2014. Er werd 55.000 $ ingezameld. Genoeg om een Nascar coureur te sponsoren. Op 4 mei reed Josh Wise in een door de Dogecoin community gesponsorde auto.

doge nascar

Dogecoin koers

Een tijd terug was Doge een van de grootste cryptocurrency in de markt. Er waren toen echt veel meer verschillende munten op de markt dan nu het geval is. Toch heeft Dogecoin nog steeds best veel dagelijks handelsvolume, wat een positief effect heeft op de koers.

Populariteit (Google Trends)


Dogecoin kopen

Wat is de potentiele marktwaarde van een memecoin met een hele grote community erachter. In sommige gevallen geldt; massa = kassa. Als jij denkt dat de totale marktwaarde van Doge hoger ligt dan nu het geval is, kan je met de stappen hieronder Dogecoin kopen.

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus..
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met BItcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen

Officiële website: dogecoin.com
Wallet: https://my.dogechain.info
Koers: CoinMarketCap