Bittrex

bittrex logo

Bittrex is een van de meest populaire exchanges voor digitale cryptocurrencies. Het biedt de mogelijkheid om in tientallen verschillende coins te handelen.

Maar hoe verschilt deze exchange van de concurrentie? En hoe werkt Bittrex eigenlijk?

Je leest het in onze beginnersgids.

Inhoudsopgave

Wat is Bittrex?

Bittrex is een van de meest bekende en gebruikte handelsplatformen voor cryptovaluta. Het bedrijf staat voornamelijk bekend als een van de meest veilige online exchanges.

Bittrex lanceerde haar platform medio 2014 in de Verenigde Staten en verwelkomt op het moment van schrijven maandelijks zo’n 85 miljoen gebruikers. Dagelijks verhandelen zij voor ruim 130 miljoen euro in de beschikbare digitale valuta’s. Over deze transacties wordt 0,25% aan transactiekosten geheven.

Alleen geverifieerde  accounts kunnen geïnvesteerd geld opnemen via Bittrex. Basis geverifieerde accounts hebben een limiet van 3.000 dollar. ID-geverifieerde accounts kunnen tot 100 BTC per dag opnemen. Er bestaat geen mogelijkheid om direct bitcoin of altcoins aan te schaffen. Wel kan je van een bestaande wallet verschillende coins overmaken naar je Bittrex adres.  

Account aanmaken

Om te kunnen handelen op het Bittrex platform is een account verplicht. Het aanmaken van een Bittrex account is gelukkig snel gedaan en verloopt erg eenvoudig.

Als eerste stap navigeer je naar de accountpagina, waar je jouw persoonlijke gegevens invult. Er wordt vervolgens een e-mail gestuurd naar het ingevoerde e-mailadres. Ga naar je inbox en klik op de verificatielink uit de mail. Je account is nu al gereed voor gebruik!

Om veilig te kunnen handelen op Bittrex, adviseren wij ten zeerste om 2FA (Two Factor Authentification) te gebruiken. Zodra je ingelogd bent navigeer je hiervoor naar settings, bovenin het scherm. Vervolgens klik je two-factor authentication aan en volg je de instructies. Bittrex maakt gebruik van Google Authenticator voor de 2FA.

Betrouwbaarheid

Lange tijd was Bittrex het meest populaire platform voor cryptohandel. Desondanks is het handelsplatform nog nooit succesvol gehackt. De basis hiervoor ligt bij een deskundig IT-beveiligingsteam. Wat tevens meespeelt is de verplichte accountverificatie voor het opnemen van geld. Zo maakt Bittrex inzichtelijk wie er handelen op haar platform.

Ondanks dat de exchange nog nooit gehackt is, is 100% veiligheid niet te garanderen. Wij raden aan om nooit je gehele investering op een exchange te laten staan. Een hardware wallet is de meest veilige manier om je cryptocurrency op te slaan. 

Voordelen en nadelen

We zetten de voordelen en nadelen van het Bittrex platform op een rij, zodat je zelf kunt bepalen of je jouw cryptovaluta wilt gaan verhandelen op deze handelsbeurs.

Voordelen

  • Veel gebruikers en een hoog handelsvolume, waardoor kopen en verkopen snel verloopt
  • Doordat Bittrex in de VS gevestigd is zijn er strenge regels van toepassing en heeft veiligheid hoge prioriteit
  • Groot aanbod aan coins
  • Goede support en snelle reacties op tickets

Nadelen

  • Redelijk hoge kosten (0,25%) per transactie
  • Voor beginners iets minder overzichtelijk
  • Opnames kunnen vrij lang duren voor deze bevestigd worden

Bittrex ervaringen en reviews

Vertrouw niet alleen maar op ons. Bekijk ook hoe andere gebruikers deze cryptocurrency exchange beoordelen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we hieronder een kleine selectie van reviews gebundeld. Zelf je ervaring achterlaten? Dat kan op Cryptocompare.com.

bittrex review