Augur (REP)

augur cryptoAugur is de eerste grote dapp (decentralized application) die op het Ethereum netwerk is gebouwd. Inmiddels zijn er tientalle andere dapps die op dezelfde blockchain werken. Augur heeft een unieke missie binnen de markt van cryptocurrency.

Laten we eens kijken wat die visie precies inhoudt.

Inhoudsopgave

  • Wat is Augur?
  • Eerlijkheid duurt het langst
  • In de praktijk
  • REP koers
  • Augur kopen

Wat is Augur?

Augur is een gedecentraliseerd platform dat voorspellingen doet van gebeurtenissen in de toekomst. Dit gebeurd aan de hand van het ‘Wisdom of the crowd’ principe. Dit principe gaat uit van de wetenschap dat een hele grote groep mensen, een uitkomst beter kan voorspellen dan een enkele expert.

Om mensen te motiveren een juiste voorspelling te laten doen wordt er gebruik gemaakt van een beloningssysteem. Beloningen worden uitgekeerd in de vorm van Reputatie tokens (REP). REP is de officiële cryptocurrency van het Augur netwerk.

Eerlijkheid duurt het langst

Een interessant idee. Een gedecentraliseerd platform dat voorspellingen kan doen.
Maar hoe gaat dit nou precies te werk? We kennen allemaal wel van die polls op nieuwssites. In plaats van het eerlijk beantwoorden van de vraag besluit je om een grappig antwoord te geven.

We hebben al gelezen dat Augur werkt met beloningen. Om mee te doen aan voorspellingen die je in het bezit te zijn van REP. Blijkt jouw voorspelling achteraf te kloppen? Dan mag je tevreden zijn want al beloning voor jouw juiste voorspelling krijg je uitbetaald in REP coins. Blijkt jouw voorspelling niet juist te zijn, dan ben je jouw munten kwijt.

In de praktijk

Voorspellingen worden door veel overheden gezien als een vorm van gokken. Het is dan ook logisch dat Augur zich voornamelijk gaat focussen op weddenschappen. Volgens de oprichter, Joey Krug, zijn er genoeg andere toepassingen. Als een dokter onzeker is over een bepaalde diagnose zou Augur gebruikt kunnen worden om de diagnose van andere dokters te raadplegen. Dat is tenslotte het concept van ‘wisdom of the crowd‘.

Toch is dit geen nieuw concept. Er bestaat al software die gebruik maakt van hetzelfde principe. Wat Augur anders maakt is het feit dat het gedecentraliseerd is. Dit maakt het voor overheden bijna onmogelijk om het platform ‘off-line’ te krijgen. Een ander voordeel is dat voorspellingen, en uitkomsten, niet te manipuleren zijn.

REP koers

 

De REP koers is zeer afhankelijk van nieuws in de markt en nieuws over Augur zelf. Hoe meer de REP token in het dagelijks leven gebruikt wordt, hoe gunstiger dit zal zijn voor de prijs. Uiteindelijk is het een kwestie van vraag en aanbod die het verloop van de koers bepaalt. Momenteel zit het product nog in beta versie (31 januari).

Augur kopen

Augur kopen op een simpele manier doe je door onderstaande stappen te volgen. Wij geven geen beleggingsadvies en adviseren nooit om meer geld te investeren dan je bereid bent kwijt te raken. Onze portfolio live volgen en elke maand tips binnen krijgen over welke cryptocurrency gaan dalen of stijgen? Wordt nu lid van cryptouniversity door jezelf te abboneren op onze adviesdienst.

Stap 1: Maak een account aan op Coinbase en koop Ethereum Bij een eerste storting van 100€ of meer krijg je 10€ gratis bonus..
Stap 2: Maak een account aan op Binance. Klik vervolgens op Funds -> Balances. In deze lijst zoek je naar Ethereum en klik je op ‘deposit’. Kopieer het adres wat tevoorschijn komt
Stap 3: Ga in Coinbase naar ‘Accounts’ en klik bij Ethereum op verzenden. Voer het adres in uit stap 2.
Stap 4: Na +- een half uurtje staat het aantal ETH dat je hebt overgemaakt op je Binance account. Ga naar Exchange -> Basic en zorg dat je rechtsboven Ethereum hebt geselecteerd. Zoek de munt op die je in jouw portfolio wil hebben en geef aan hoeveel je hiervan wil aanschaffen. Let op; sommige munten zijn alleen aan te schaffen met BItcoin. Om deze munten te verkrijgen dien je jouw ETH eerst om te ruilen voor BTC.

Bronnen

Officiële website: augur.net
Wallet: MyEtherWallet
Koers / Prijs: CoinMarketCap