Waltonchain blundert met valse weggeefactie

Het was geen goede week voor Waltonchain en investeerders die veel WTC in hun portfolio hebben. Een twitteraar ontdekte namelijk dat het bedrijf de boel aan het bedonderen was. Gelukkig was de twitteraar scherp genoeg om een screenshot te maken, voordat de tweet werd verwijderd.

Meer weten over Waltonchain?

Het verhaal

Begin Februari maakte Walton op twitter bekend een valentijnsactie te organiseren. Om mee te doen moest je de officiële Walton pagina volgen, en een berichtje retweeten met de hashtag #WaltonChainLove. Erg origineel inderdaad…

Maargoed, kudo’s voor de effort. Er zouden namelijk een stuk of 200 winnaars worden uitgeroepen die allemaal 2,14 WTC zouden krijgen aan prijzengeld (+- 50$).
Op 28 februari werden de winnaars bekend gemaakt. Blijkbaar heeft Waltonchain nepaccounts gebruikt. Terwijl ze per ongeluk nog op het officiële account waren ingelogd, reageerden zij op hun eigen tweet. Zie de afbeelding hier beneden:

waltonchain twitter fail

Een grote fail dus. Het excuse van het bedrijf kwam een dag later. Een medewerker zou ook mee hebben gedaan aan de wedstrijd. Deze medewerker was ‘toevallig’ ook de beheerder van het officiële twitter account. In zijn enthousiasme zou hij vergeten zijn in te loggen op zijn privé account en daardoor met het bedrijfsaccount hebben gereageerd. Heel geloofwaardig klinkt het niet.

Nieuwe website

Een ander probleem waar het bedrijf veel kritiek op krijgt is de nieuwe website. De nieuwe website werkt niet, zit vol met fouten en duurt erg lang om te laden. Nou zou je kunnen zeggen; ”so what? Het is maar een website”. Ja dat klopt, het is ‘maar’ een website. Toch is het erg vreemd om te zien dat een bedrijf dat zich bezig houdt met zeer complexe blockchain applicaties niet in staat is om een simpele website te maken.

En nu?

Wij waren best wel positief over Waltonchain. Zie hier ons eerder geschreven artikel.
Maar onze positiviteit kwam mede door de informatie die we tot ons kregen. Veel van deze informatie is afkomstig van het bedrijf zelf. De vraag is of deze informatie klopt. Want een bedrijf dat liegt over een kleine weggeefactie op twitter kan ook over andere dingen liegen. Mocht je willen overstappen op een andere cryptocoin met vergelijkbare use cases? Dan is VeChain een optie om te overwegen.