Groen licht voor Venezuela’s eigen crypto; Petros

Venezuela cryptocurrency
Een Petro zal de waarde van een vat olie vertegenwoordigen.

Een maand geleden gingen de geruchten al de ronde. Venezuela zou met een eigen cryptocurrency komen. Het land staat onder leiding van President Maduro maar het gaat niet erg goed met het land. Er is veel onzekerheid onder de bevolking en de nationale munteenheid, Bolivar, heeft te maken met hyperinflatie.

Vandaag heeft Maduro dan definitief groen licht gegeven om te beginnen met het opzetten van s’ lands eigen digitale valuta.

Petros

De cryptocurrency gaat Petros heten, afgeleid van petroleum. De waarde van één petro zal gelijk moeten gaan staan aan de prijs van een vat Venezolaanse olie. Deze prijs staat momenteel op ruim 47 €. Op 14 januari zal de officiële whitepaper worden uitgebracht. Een whitepaper is een technisch boekwerk waarin in detail wordt uitgelegd wat de functie en werking is van een cryptocurrency. Dit zal ook de datum zijn dat Petro miners beginnen met het minen van Petros.

madura hyperinflatie venezuela

Weinig kans op adoptie

Er is weinig kans dat deze munt geadopteerd gaat worden. Hoewel de inwoners van Venezuela zeer weinig vertrouwen hebben in de nationale munt, heeft het gros van de bevolking ook heel weinig vertrouwen in President Maduro. Aangezien deze beslissing uit zijn richting komt, is de kans klein dat dit deel van de bevolking deze crypto gaat omarmen.

Wel beschikt een relatief groot deel van de bevolking Bitcoins en andere digitale munten. Dit zien we vaker in landen waar hyperinflatie heerst, waaronder Zimbabwe. Omdat mensen geen vertrouwen meer hebben in de nationale munt stappen ze over op stabielere currencies.

Bron: Cointelegraph