Spaargeld gestolen van tweedehands hardware wallet

hardware wallet oplichting

Eerder deze week is een man die gebruik maakte van een zogeheten hardware wallet bestolen van al zijn spaargeld. De man had zijn spaargeld omgezet in cryptocurrency en deze opgeslagen op een hardware wallet. Dit wordt over het algemeen gezien als de meest veilige optie omdat op deze manier je investering (voornamelijk) in een offline omgeving wordt opgeslagen.

Lees hier onze post over cryptocurrency wallets.

Tweedehands via E-bay

De man had zijn Nano Ledger hardware wallet tweedehands gekocht via eBay. Blijkbaar heeft de verkoper het apparaat gesaboteerd waardoor hij de volledige 28.000 € heeft kunnen stelen. De man kwam erachter nadat hij na 1 week wilde kijken hoeveel zijn investering op dat moment waard was. Nadat hij zag dat al zijn munten verdwenen waren zakte de paniek in. Op het reddit forum vroeg hij om hulp;

“I do not know what do to as the total value is over £25000, has by currency been stolen or is it something else? I am at a lost here and right now feel so physical sick. Some please help!”

Dit is niet de eerste keer binnen de cryptowereld dat er geld wordt gestolen. Wekelijks komen er nieuwe websites en applicaties op de markt die gebruik maken van phising. Gebruik altijd de officiële website van de exchange die je gebruikt en controleer altijd of het adres wat je hebt ingevoerd ook klopt. Ook hebben we nu geleerd dat je hardware wallets nooit tweedehands moet kopen.