Rabobank denkt na over eigen crypto wallet: rabobit

rabobank rabobit

De rabobank onderzoekt de mogelijkheden tot het ontwikkelen van een eigen cryptocurrency wallet. De wallet zou onderdeel moeten worden van de bestaande internetbankieren omgeving. Dit maakten ze bekend in een persbericht.

Wat zijn cryptocurrency?

Eigen project

De bank is al langer bezig met het onderzoeken of en wat het bedrijf zou moeten doen met crypto’s en blockchain techniek. Deze onderzoeken vallen onder het project “Rabobit”. Binnen dit project is het de bedoeling dat werknemers zelf met ideeën komen die het bedrijf zou moeten implementeren. Hiermee lijkt het een van de eerste Nederlandse banken te zijn die digitale valuta niet alleen als bedreiging ziet, maar als een potentiële innovatie. Omstreeks juni zal de bank de voorlopige ideeën bekend maken. Dat de Rabobank serieuze plannen heeft blijkt wel uit het feit dat er ook al een website is gemaakt rondom het Rabobit project.

Rabobank is, voor zover bekend, de eerste bank is die een eigen wallet ontwikkelt. Maar het is niet de eerste bank die de mogelijkheden van cryptovaluta bekijkt. Wereldwijd zijn er meer dan 50 banken die tests uitvoeren met Ripple. Ook waren al eerder geruchten dat de ING geld investeerde in Request Network.

Wat betekent dit voor de toekomst van digitale valuta?

Dit is positief voor de toekomst. De laatste maanden is er veel slecht nieuws uitgebracht. Landen die cryptocurrency willen verbieden en personen met veel invloed die beweerden dat het allemaal een bubbel is. Het feit dat een grote bank met meer dan 600 miljard euro in beheer, bezig is met het implementeren van crypto’s binnen hun eigen systeem is een positief signaal. Eerde werd al bekend dat Goldman Sachs, Poloniex heeft overgenomen.
Poloniex is een van de grotere crypto exchanges.

Ook jouw bedrijf kan blockchain toepassen! Lees hier meer over onze blockchain cursus.