Ethereum gisteren even op allerhoogste stand ooit

Ethereum gisteren even op allerhoogste stand ooit

Gisteren steeg de waarde van Ethereum met 8% tot 1.486 dollar, terwijl Bitcoin een stijging kon optekenen van 1 procent tot 33.249 dollar. Ethereum is na bitcoin de grootste cryptocurrency. De meeste spelers op de altcoin-markt zijn het laatste etmaal gestegen. Zowel Chainlink, Litecoin en Bitcoin Cash wonnen zelfs zo’n 4% aan waarde. Dit zorgde ervoor dat de hele cryptomarkt 1 biljoen dollar oversteeg.

Gaat Ethereum altcoin markt leiden?

Wat de sat-waarde betreft kunnen we stellen dat de koers van Ethereum op het hoogste niveau zit sinds 2018. De sat-waarde of satoshi is de naam van de kleinste rekeneenheid van bitcoin. Concreet wil dit zeggen dat 1 satoshi één honderdmiljoenste is van 1 bitcoin.

Heel wat specialisten beweren dat Ethereum binnen afzienbare tijd de altcoin mark zal leiden. Zo voorspelde onder andere economist Raoul Pal op Twitter. Altcoins kan men trouwens het beste omschrijven als alternatieven voor Bitcoin.

Vandaag meeste cijfers in het rood

De hoerastemming van gisteren werd vandaag voor een stuk getemperd als we de cijfers bekijken. Zo verloor Ethereum maar liefst zeven procent na zijn recordwaarde een dag eerder. Ook de andere toppers verloren terrein met waarde verliezen tot 8% bij Chainlink en 7% bij Litecoin. Bitcoin heeft een wilde start gehad in 2021 met als hoogtepunt het bereiken van de 40.000 dollar grens op 7 januari. In vergelijking met gisteren moet de virtuele munt vandaag in minder dan 1 dag zo’n 4000 dollar inleveren.