Investeren of beleggen in Ethereum

investeren in ethereum

Sinds juli zijn er veel bedrijven en particulieren die beleggen en investeren in Ethereum. De reden daarvan is best logisch. De waarde en de totale marketcap (de waarde van alle in omloop zijnde munten) van Bitcoin is inmiddels extreem hoog. Hierdoor gaan investeerders op zoek naar een alternatief; Ethereum.

Is dat een goede keuze?

Het korte antwoord is ja. Maar voordat je direct al je geld in ethereum investeert raden wij aan om nog even door te lezen. Er zijn namelijk zeker wat valkuilen op de weg. Zowel de pluspunten als de minpunten van dit platform worden behandeld. We zullen je van genoeg informatie voorzien om jou de volgende keuzes te laten maken;

  • Of je wel of niet wil beleggen
  • Hoeveel je moet investeren
  • Wanneer je moet instappen, en wanneer weer uitstappen

Wat is het?

Voor een volledige en allesomvattende samenvatting verwijzen we je door naar ons artikel over Ethereum. Voor we een positief of negatief beleggingsadvies geven nemen we je kort mee in de mogelijkheden van dit netwerk. Ook moeten we je erop wijzen  dat er altijd risico’s gebonden zijn aan investeringen, en dat het mogelijk is om al je geld te verliezen. Zeker als je niet weet wat je doet. Eerder in dit artikel hadden we het over een platform. Waarom deze benaming?

Dat heeft een simpele reden.

Het verschil met Bitcoin is dat de mogelijkheden verder gaan dan slechts het doen van transacties. Als je gaat investeren in Ethereum dan stop je geld in een platform waar niet alleen transacties op zijn te doen, maar ook applicaties (apps) gemaakt kunnen worden en zelfs contracten kunnen lopen (smart contracts). Sommige technologie experts voorspellen dat dankzij deze techniek, notarissen en advocaten in 80% van de gevallen niet meer nodig zijn in de toekomst. Geen wonder dat de koers is gestegen van 10 € in februari 2017, naar ongeveer 800 euro in december van datzelfde jaar.

voordelen beleggen

De voordelen van investeren in Ethereum

  • Alternatief

Hoe groter de Bitcoin wordt, hoe hoger het risico voor investeerders en particulieren.
Deze gaan op zoek naar een alternatief en vinden deze veelal in ETH.

  • Mainstream

Op Bitcoin na, is dit de meest bekende crypto valuta. Niet alleen in  Nederland maar over de hele wereld. Daardoor is de kans dat mensen met beperkte kennis vooral in deze coins gaan investeren. Zolang er nog veel geld wordt bijgepompt zal de waarde toenemen.

  • Veelzijdig

Zoals gezegd zijn de toepassingen van dit platform veel groter dan slechts een ‘currency’. Het is een netwerk waar gedecentraliseerde apps op kunnen draaien en waarin contracten kunnen worden gepasseerd, zonder tussenkomst van een tussenpersoon (bijvoorbeeld een notaris).

  • De roadmap

De Roadmap is veelbelovend. Het netwerk zal nog veiliger worden, nog sneller en nog toegankelijker. Ook zal er in de toekomst worden overgestapt van een Proof-of-Work systeem naar een Proof-of-Stake systeem. Dit zou als muziek in de oren moeten klinken van vele beleggers.

De nadelen

  • Schaalbaarheid

Het platform maakt het ook voor andere currency’s mogelijk om te draaien op de Ethereum blockchain. Dit is aan de ene kant een voordeel. Aan de andere kant ook een nadeel. Hoe meer applicaties en currency’s draaien op de blockchain, hoe langzamer het netwerk wordt. Een voorbeeld hiervan hebben we onlangs gezien met de game ‘cryptokitties’. Dit is een spel wat draait op de blockchain. Dit spel werd echter zo populair dat het netwerk erg langzaam werd.

  • Grote marketcap

De marketcap is de totale waarde van alle munten (ethers) die in omloop zijn. We zeggen niet dat een grote marketcap automatisch een nadeel is, integendeel. Op korte termijn kan het zelfs een voordeel zijn. Maar in theorie, is de groei die er op lange tijd inzit, lager dan bij digitale valuta waarvan de marketcap kleiner is.

  • Ingehaald?

Hoewel wij nog steeds positief zijn over investeren in Ethereum, zijn we ook een klein beetje skeptisch. Het was de meest revolutionaire vorm van techniek op het moment dat het uitkwam. Echter zijn er een aantal concurrenten die zijn ingesprongen op de nadelen ervan, zoals schaalbaarheid. Een hiervan is Lisk. Lisk werkt met sidechains waardoor de hoofd blockchain niet zo makkelijk ‘te vol’ wordt.

Eindoordeel

Wij zijn nog steeds super enthousiast over deze crypto. 2018 belooft dan ook een beloftevol jaar te worden als we kijken naar de roadmap. Hoewel we een positief advies afgeven, raden we je ook aan om niet meer dan 25% – 30% in 1 munt te beleggen. Verspreid je kansen, verspreid je risico. Lees alle belangrijke internet fora door en verdiep je in de community. Klaar om aan te schaffen? Klik dan op Ethereum kopen.

Heb je hier geen tijd voor, of is dit te technisch voor jou? Dan kan je gebruik maken van onze abonnementsdienst. Hierin  krijg je elke maand tips binnen welke coins hot worden, en welke not. Allemaal op korte termijn zodat je een goed rendement kan halen elke maand.