Bitcoin kopen

Als het goed is weet je nu wat Bitcoin is, hoe het werkt, en waar het voor gebruikt kan worden. Iedereen die de potentie ziet kan Bitcoin kopen. Alleen  is het wel belangrijk dat je de juiste stappen volgt. Zomaar op een willekeurig moment instappen zonder dat je weet wat je moet doen is niet verstandig.

Dus laten we aan de slag gaan!

Bitcoin kopen online

In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je je eigen bitcoin kan kopen. Wat goed is om te weten is dat je verschillende betaalmogelijkheden hebt om BItcoins te kopen. Tot voor kort was het zeer moeilijk om deze aan te schaffen met Paypal of een Creditcard . Dat komt omdat deze betaalproviders de mogelijkheden hebben om je geld terug te krijgen wanneer je bestelde goederen niet geleverd krijgt. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en handelsplatformen waar je wel met een kaart kan betalen.

Stappenplan

We gaan dieper in op de materie in dit artikel. Maar wil je zo snel mogelijk beginnen, dan kun je direct de volgende stappen volgen. Bitcoin kopen in slechts een paar minuten.

 1. Maak een wallet aan

Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Aangezien wij er vanuit gaan dat je nu of in de toekomst ook wil beleggen adviseren wij om een account aan te maken op Binance of Bittrex. Dit is een online website waar je je munten kan opslaan, maar ook kan beleggen.

 1.  Ga naar Bitonic of Litebit

Beide zijn zeer betrouwbare websites die het kopen van Bitcoin toegankelijk maken voor iedereen. Je betaald een zeer lage commissie. Simpeler kan niet. Het zijn Nederlandse bedrijven en als je vragen hebt staan ze zeer snel in je eigen taal voor je klaar.

 1.  Bepaal het bedrag en vul je adres in

Geef aan voor hoeveel euro’s je Bitcoin wil kopen. Vul het adres uit stap 1 in. Binnen een aantal minuten staan jouw BTC op je account. Je kan je valuta laten staan of kan direct beginnen met handelen.

Een wallet aanmaken

Een Bitcoin wallet is een online portemonnee waarin je jouw gekochte coins kan opslaan. Je kan het zien als een bankrekening voor je digitale munten. Er zijn verschillende soorten manieren om zo een online bank account aan te kunnen maken. De een is nog veiliger dan de andere. Over het algemeen geldt dat hoe ingewikkelder het is om op te zetten, hoe veiliger je bezit is.

bitcoins bewaren

De meest voor de hand liggende opties die je hebt zijn;

 • Een software applicatie die je installeert op de harde schijf van je computer
 • Een online account via een website
 • Een fysieke portemonnee die jouw bitcoins offline veilig houdt

Elke manier heeft voor en nadelen. De software applicatie op je computer is redelijk veilig, maar je moet altijd backups maken voor het geval je harde schijf kapot gaat. Online accounts zijn makkelijk op te zetten en erg simpel in gebruik. Het nadeel is dat deze een interessant doelwit zijn voor hackers.

Handelen, kopen en verkopen

Voor Nederlandse gebruikers raden wij aan om een account aan te maken op Poloniex of Bittrex. Bittrex staat hoger aangeschreven maar Poloniex is wel wat gebruiksvriendelijker voor de beginnende trader. Zodra je klaar bent met het aanmaken van je account begint het echte werk. Via Bitonic geef je aan hoeveel euro jij wil omwisselen in BTC. Bij het adres vul je jouw adres in van het exchange platform waar je jezelf hebt aangemeld. Binnen enkele minuten staan de coins op je rekening. Je kan er nu voor kiezen om je bezit te laten staan en hopen dat de koers gaat stijgen. Ook kun je ervoor kiezen om je gekochte Bitcoins om te ruilen in andere cryptocurrency, ook wel altcoins genoemd. Wij doen dit elke dag en verdienen er ontzettend veel geld mee. Maar om dit succesvol te doen moet je weten wat er speelt in de markt. Dit begint met het volgen van het nieuws. Hiervoor kun je ook ons blog volgen. Ook is het een kwestie van inspelen op terugkerende gebeurtenissen. En natuurlijk, Bitcoin kopen wanneer de koers laag is, en verkopen wanneer de koers hoog is. Dit klinkt heel cliché, maar je wil ook niet constant switchen tussen euro’s en BTC.

Er is een simpele manier om toch op deze schommelingen in te spelen. Stel dat jij denkt dat de waarde een (voorlopig) hoogtepunt heeft bereikt en vervolgens flink kan gaan dalen. Je wil het liefst je bezit ‘stabiel houden’ maar wil ook niet constant je digitale valuta in Euro (€) laten uitbetalen omdat dit veel werk is en omdat je hier ook (een heel klein) deel commissie over betaald. De oplossing hiervoor is om je Bitcoin om te wisselen voor USDT / Tether. Tether is een cryptovaluta die zeer stabiel is en geen grote schommelingen laat zien. Wanneer jij het vermoeden heeft dat de prijs weer gaat stijgen kun je jouw USDT weer omwisselen.  

Goed om te weten

We moeten het erbij vertellen, maar besef dat jouw ‘assets’ niet net zo goed verzekerd zijn als jouw geld op de bank. Dat betekent dat de kans erg klein is dat jij jouw geld nog terug zal zien wanneer dit gestolen wordt. Jaren geleden is dit gebeurd bij MT Gox. Hackers wisten miljoenen euro’s aan Bitcoins te verduisteren. De anonimiteit van BTC was in dit geval een nadeel omdat gestolen munten niet konden worden getraceerd.Laat je hierdoor niet bang maken, hoewel er altijd een bepaald risico is, heeft men heel veel lering getrokken uit het verleden. Verschillende exchanges betalen slachtoffers nu terug bij diefstal. Bittrex is bekend bij zeer veel mensen over de hele wereld en maakt gebruik van meerdere veiligheidsmaatregelen.

Bitcoin kopen via een Bitcoin automaat

Dat digitale valuta aan een opmars bezig zijn blijkt uit heel veel verschillende dingen. Bitcoin kopen kan tegenwoordig via speciale ‘pinautomaten’. Deze kan je vinden in de volgende steden; Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Laatst kwamen deze ‘Bitcoin ATM’s’ in het nieuws toen een automaat gestolen werd bij een belwinkel in Rotterdam.

Funds

Wil je ook meeprofiteren van de gekte rondom deze digitale munt? Alleen je hebt geen kennis, of geduld om hier aan mee te doen. Dan is er een heel aantrekkelijke optie; een fund. Bij een fund koop je jezelf in voor een x bedrag. Je betaalt een bepaald percentage commissie maar hebt er geen omkijken naar. Er zijn 2 soorten funds; een beleggingsfund en een miningfund.

 • Beleggingsfund
  Een beleggingsfund handelt de hele dag door in cryptocurrency om hiermee winst te behalen. De personen achter een fund hebben veel verstand van beleggen en kunnen zeer veel rendement halen.
 • Miningfund
  Een miningfund is een fund waarbij winst wordt gemaakt door het ‘
  minen’ van Bitcoin. Hiervoor is het belangrijk dat de computers in een land staan gestationeerd waarbij de energieprijs erg laag is, om zo de winstgevendheid te vergroten.

Conclusie

Wil je Bitcoin kopen dan zijn er verschillende manieren. Je kan dit online doenen deze opslaan op een wallet. Ook kun je ze naar een adres sturen van jouw exchange platform zodat je zelf kan verder handelen. Je kan ze aankopen via een speciale pinautomaat of je kan Bitcoins kopen door jezelf in te kopen bij een fund.

Koop direct Bitoin met iDeal